ΛΕΥΚΑΔΑ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΛΕΥΚΑΔΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το νησί-εικόνες

ΛΕΥΚΑΔΑ  ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση ελληνικό νησί του Ιονίου πελάγους και των Επτανήσων. Βρίσκεται κοντά στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας όπου στην αρχαιότητα πίστευαν ότι ήταν χερσόνησος αυτής. Σήμερα χωρίζεται από τον μικρό αλλά ιστορικό πορθμό του Δρεπάνου. Κυριότερες πηγές πλούτου είναι ο τουρισμός, η ελαιουργία, αμπελουργία και η αλιεία.
Κοντά στο νησί βρίσκονται οι μικρές νησίδες Μεγανήσι, Σπάρτη, Σκορπιός, Αρκούδι, Άτοκος, Καστός, Κάλαμος κ.ά. Παλαιότερα ονομαζόταν Άγια Μαύρα (Σάντα Μάουρα) από τον ναό της Αγίας Μαύρας που είχαν οικοδομήσει οι Φράγκοι κατά τον 13ο αιώνα στο ομώνυμο επιθαλάσσιο φρούριο.
ΛΕΥΚΑΔΑ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Οι φωτογραφίες είναι από τις παραλίες Κάθισμα, Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί. Η πρώτη είναι η πιο οργανωμένη, η δεύτερη είναι από τις πιο διάσημες, ενώ η τρίτη από τις πιο παρθένες. Η καθεμιά τους έχει την δική της ομορφιά. Υπάρχουν και εικόνες από την Βασιλική όπου αρκετά μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες κατακλύζουν το κέντρο της. Από το λιμανάκι της αναχωρούν ημερησίως πλοιάρια με κατεύθυνση τις παραπάνω ακρογιαλιές.
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ
Η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Μεγανήσι, Καστό και Κάλαμο αποτελεί το Νομό Λευκάδας, το μικρότερο νομό της χώρας. Ανήκει στην περιφέρεια Ιόνιων νησιών. Ο νομός έχει, κατά την απογραφή του 2001, 22.506 κατοίκους, ενώ το νησί έχει 20.751 κατοίκους. Ο δήμος Απολλωνίων με έδρα τη Βασιλική έχει 3.235 κατοίκους.
Λευκάδα παραλίες φωτογραφίες αξιοθέατα - Λευκαδα παραλιες φωτογραφιες αξιοθεατα Βασιλικη Η ολική ή μερική αναπαραγωγή του υλικού αυτού του website απαγορεύεται χωρίς την γραπτή έγκριση του webmaster Created by DlayerWeb